علت ریست کامپیوتر و یافتن علت آن

عوامل ریست شدن لپ‌تاپ

علت ریست کامپیوتر و یافتن علت آن:

عوامل ریست شدن کامپیوتر:

خاموش شدن ناگهانی رایانه معمولاً نشانه ای از مشکل برق است. این اتفاق باعث آسیب بسیار جدی به لپ‌تاپ شما میشود. ریست شدن کامپیوتر در موقع کار شما باعث از بین رفتن زحمات شما میشود. از جهت دیگری باعث آسیب به کامپیوتر شما می‌شود. به طور کلی، هنگامی که یک کامپیوتر به خودی خود خاموش می شود. به این دلایل است: منبع تغذیه، بدافزار، داغ شدن بیش از حد یا مشکلات درایور است.

1- منبع تغذیه:

پشت کیس کامپیوتر جایی که سیم برق به آن وصل میشود، منبع تغذیه قرار دارد. که یک جعبه کوچک با یک فن در آن است. هنگامی که منبع تغذیه خراب می شود، کامپیوتر شما خاموش می شود. در حالی که می توانید منبع تغذیه را خودتان تعویض کنید، سعی نکنید منبع تغذیه را باز کنید. حتی اگر از پریز برق جدا شده باشد یا از کار بیفتد، باز هم می تواند بار کشنده ای داشته باشد.

2- گرم شدن بیش از حد:

کامپیوترها با هیت سینک و فن برای خنک نگه داشتن واحد پردازش مرکزی (CPU) عرضه می شوند. اگر CPU بیش از حد گرم شود، کامپیوتر برای جلوگیری از آسیب بیشتر خاموش می‌شود. افزودن خمیر حرارتی بین CPU و هیت سینک آن می‌تواند به جلوگیری از گرمای بیش از حد کمک کند. علاوه بر آن راهایی مانند سیستم‌های خنک‌کننده فعال مانند فن‌ها یا خنک‌کننده‌های آبی می‌توانند کمک کنند. گرد، غبار و موهای حیوانات خانگی میتوانند به داخل کیس کامپیوتر مکیده شوند و جریان هوا را نیز مسدود کنند. داخل کامپیوتر را با استفاده از هوای فشرده تمیز نگه دارید تا هر گونه جسم خارجی را خارج کنید.

3- بدافزار:

ویروس‌ها، اسب‌های تروجان و کرم‌ها و برخی از آنها برای خاموش کردن رایانه شما ایجاد می‌شوند. کرم Sasser که هر بار که رایانه را راه‌اندازی می‌کنید، دنباله خاموش کردن رایانه هستند. بدافزار می‌توانند با کار بیش از حد CPU باعث خاموش شدن رایانه شوند. بدافزاری که باعث شروع توالی خاموش شدن می‌شود، نیاز به ویروس کشی حرفه‌ای دارند. زیرا اسکن ویروس سنتی با خاموش شدن رایانه قطع می‌شود.

4- خطاها:

خطاهای نرم افزاری و مشکلات درایور سخت افزار باعث خاموش شدن کامپیوترها می شوند. بسته به نوع خطا ممکن است، رایانه خود را ریست کند.

یافتن مشکل اصلی ریست شدن کامپیوتر:

طیف گسترده ای از مسائل که می تواند باعث راه اندازی مجدد شود. مراحل زیر به ترتیب به شما کمک می کند علت اصلی مشکل را پیدا کنید.

1- در صورت خرابی سیستم، راه اندازی مجدد خودکار را غیرفعال کنید. این تغییر مشکل را برطرف نمی‌کند. اما اگر مشکل نرم‌افزاری یا سیستم‌عامل دلیل آن باشد، ممکن است رایانه را از راه‌اندازی مجدد بازدارد. جلوگیری از راه اندازی مجدد به شما این فرصت را میدهد که پیام خطا را ببینید و علت را بهتر شناسایی کنید.

2- سیم برق و اتصال آن به رایانه شخصی و پریز برق را بررسی کنید.

3- پریز برقی که برق را به کامپیوتر شما می رساند را بررسی کنید. هنگام راه اندازی مجدد کامپیوتر، به سایر دستگاه های متصل به پریز توجه کنید. آیا آنها نیز قدرت خود را از دست می دهند یا خیر؟ اگر چنین است، مشکل می تواند پریز برق باشد و نه کامپیوتر.

4- دکمه های روشن/خاموش و راه اندازی مجدد رایانه خود را از نزدیک بررسی کنید. مطمئن شوید که آنها از اشیا، حیوانات خانگی و خواهر و برادر دور هستند. هر چیزی را که می تواند به طور تصادفی دکمه روشن/خاموش یا راه اندازی مجدد را فعال کند، دور کنید.

5- به دنبال نشانه های مبنی بر داغ شدن بیش از حد رایانه خود باشید. از سوی دیگر، می‌توانید از نرم‌افزار برای آزمایش دمای CPU رایانه خود استفاده کنید. هر رایانه دارای یک سری سنسور است، که دمای داخلی را کنترل می کند. اگر دما به اندازه‌ای بالا برود که به سخت‌افزار رایانه شخصی آسیب برساند، رایانه خود را ریست میکند.

دمای ریست شدن در رایانه‌ها متفاوت است، اما دمای بیش از 100 درجه سانتیگراد معمولاً به معنای مشکل است.

6- رایانه خود را به آرامی تکان دهید. اتصال داخلی ممکن است شل شده باشد و باعث راه اندازی مجدد تصادفی شود. تکان دادن یا جابجایی رایانه شخصی می تواند باعث ایجاد مشکل شود. اگر این کار را کردید و رایانه ریست شد، مشکل سخت‌افزاری است و باید به تعمیرگاه بروید.

7- Windows Update را اجرا کنید تا آخرین درایورها و اصلاحات سخت افزار رایانه شما را نصب شود. به‌روزرسانی می‌تواند مشکل را اگر ناشی از یک باگ نرم‌افزاری، درایور یا سیستم عامل باشد برطرف کند.

8- نرم افزارهایی را که اخیرا نصب کرده‌اید را حذف نصب کنید. مشکل میتواند ناشی از یک باگ نرم افزاری باشد. اگر ریست‌ها اخیرا شروع شده‌اند سعی کنید نرم افزارهای بعد این اتفاق را حذف کنید.

9- یک آنتی‌ویروس را نصب و راه‌اندازی کنید. هر بدافزاری را که آنتی‌ویروس پیدا میکند حذف کنید. بدافزار معمولاً رایانه را راه‌اندازی مجدد نمی‌کند، زیرا به ندرت به نفع سازنده آن است. با این حال، بدافزار می‌تواند باعث مشکلات غیرمنتظره متعددی شود که منجر به راه‌اندازی مجدد تصادفی شود.

10- با گزینه Keep my files ویندوز را ریست کنید. اینگونه نرم افزار یا تنظیماتی را که باعث راه اندازی مجدد تصادفی می شوند به حالت اولیه برگردانند.

11- ویندوز را دوباره نصب کنید. اینگونه همه نرم‌افزارها و فایل‌ها را کاملاً پاک میشوند و شروعی تازه را ارائه می‌دهد.

اگر بعد از این مرحله ریست‌ها ادامه داشت، احتمالاً مشکل سخت افزار رایانه شما است.

12- کامپیوتر خود را باز کنید و گرد و غبار یا کثیفی را پاک کنید. همچنین، اتصالات داخلی را بررسی کنید تا مطمئن شوید که شل نیستند.

13- هر گونه ارتقاء سخت افزاری اخیراً نصب شده را جدا کنید. سخت افزار جدید می تواند باعث درگیری های غیرمنتظره شود. بازگشت به سخت افزار قبلی ممکن است مشکل را برطرف کند.

14- اگر از لپ‌تاپ استفاده می کنید، منبع تغذیه را تعویض کنید. مشکل در منبع تغذیه می‌تواند باعث ریست دستگاه شما میشود.

15- مادربرد و سایر اجزای قابل مشاهده را از نزدیک بررسی کنید. به دنبال نشانه‌های سخت‌افزار معیوب، مانند برآمدگی باتری (در لپ‌تاپ) یا خازن‌های باشید.

تشخیص این عیب‌ها را ترجیحا به متخصص این کار بسپارید.

16- اگر همچنان مشکل ادامه دارد کامپیوتر خود را به تعمیرگاه بسپارید.

از همراهی شما در طول مقاله (علت ریست کامپیوتر و یافتن علت آن) بسیار سپاس گذاریم. در صورت مشکل در رایانه خود میتوانید دستگاه را به متخصصین ما بسپارد.