مگابایت سیستم
مرکز تعمیر لپ تاپ و موبایل

هزینه تعمیر لپ تاپ آب خورده

هزینه تعمیر لپ تاپ آب خورده

لپ‌تاپ‌ها دستگاه‌های حساس و پیچیده‌ای هستند که به مراقبت و نگهداری ویژه‌ای نیاز دارند. یکی از رایج‌ترین اتفاقاتی که می‌تواند باعث آسیب جدی به لپ‌تاپ شود، ریختن آب یا هر مایع دیگری بر روی آن است. همچنین گاهی استفاده از لپ‌تاپ در محیط‌های مرطوب هم می‌تواند به آن آسیب برساند. پس از بروز چنین مشکلی، سوالاتی که در ذهن اغلب کاربران ایجاد می‌شود این است که هزینه تعمیر لپ تاپ آب خورده چه‌قدر است؟ آیا باید تمامی قطعات تعویض شوند؟ آیا امکان تعمیر آن وجود دارد یا باید به فکر خرید لپ‌تاپ جدیدی باشیم؟ در ادامه به بررسی پاسخ این سوالات می‌پردازیم.

بررسی علائم و تشخیص خرابی لپ تاپ آب خورده

پیش از بررسی هزینه تعمیر لپ تاپ آب خورده، باید به فکر بررسی علائم و تشخیص خرابی لپ تاپ باشیم. در واقع پس از ریختن مایعات روی لپ تاپ، اولین گام بررسی علائم خرابی و تشخیص آسیب‌هایی است که ممکن است به لپ تاپ وارد شده باشد. البته در برخی موارد لپ تاپ بلافاصله بعد از آب خوردگی از کار نمی‌افتد و عملکردهای اصلی خود را حفظ می‌کند؛ اما پس از آن که آب به آرامی به قطعات داخلی نفوذ کند، آسیبهای جدی ایجاد شده و خرابی‌ها کاملا نمایان می‌شوند. به همین جهت تشخیص سریع علائم خرابی به شما کمک می‌کند تا از خرابی بیشتر جلوگیری کنید و هزینه‌های تعمیر را کاهش دهید. برخی از علائم آب خوردگی لپ‌تاپ عبارت‌اند از:

  1. عملکرد ناقص یا قطعی کیبورد: اگر پس از ریختن آب روی لپ تاپ، متوجه شدید که برخی از کلیدها کار نمی‌کنند یا کاملا از کار افتاده‌اند، این نشانه‌ای از نفوذ آب به کیبورد است. در چنین شرایطی هزینه تعمیر لپ تاپ آب خورده شامل هزینه تعمیر کیبورد یا حتی تعویض آن خواهد شد.
  2. خاموش شدن ناگهانی: اگر لپ تاپ بلافاصله پس از ریختن آب یا پس از مدتی خاموش شد، احتمالا آب به مدارهای داخلی و پردازنده نفوذ کرده است. در این حالت ممکن است هزینه تعمیر لپتاپ نسبتا بالا باشد؛ زیرا احتمالا به تعمیر قطعات اصلی مانند مادربورد نیاز خواهد بود.
  3. نوسان در روشن و خاموش شدن: در مواردی که آب به مدارهای حساس داخلی رسیده باشد، لپتاپ ممکن است به صورت نامنظم روشن و خاموش شود. این علامت نشان‌دهنده آسیب به قطعاتی همچون مادربورد، باتری یا پردازنده است.
  4. افت سرعت یا عملکرد نامناسب: آب می‌تواند به پردازنده، کارت گرافیک یا حافظه داخلی لپتاپ آسیب بزند و باعث کاهش سرعت و عملکرد نامناسب لپ‌تاپ شود.

مراحل اولیه برای جلوگیری از خرابی بیشتر پس از ریختن آب روی لپ تاپ

اگر آب یا مایعات دیگر روی لپ‌تاپ شما ریخته شود، هدر ندادن زمان بسیار مهم خواهد بود. هرچه سریع‌تر اقدام کنید، احتمال نجات لپ‌تاپ بیشتر شده و هزینه تعمیر لپ تاپ آب خورده هم کمتر می‌شود. اولین اقدامی که بلافاصله پس از ریختن آب باید انجام دهید، خاموش کردن لپ تاپ است. قطع جریان برق می‌تواند از اتصالی‌های داخلی جلوگیری کند تا آسیب بیشتری به لپتاپ وارد نشود. سپس باید تمامی کابل‌ها و لوازم جانبی را از لپ‌تاپ جدا کنید. این اقدام باعث کاهش خطر اتصالات ناخواسته شده و به خشک شدن سریع‌تر لپ تاپ کمک می‌کند.

خاموش کردن لپ تاپ با دکمه روی کیبورد
اولین مرحله برای جلوگیری از خرابی بیشتر پس از ریختن آب روی لپ تاپ، خاموش کردن سریع آن است.

در مرحله بعدی اگر لپ تاپ شما دارای باتری قابل جدا شدن است، بلافاصله آن را جدا کنید. در صورتی که باتری داخلی است و امکان جدا کردن آن وجود ندارد، بهتر است به یک مرکز تخصصی تعمیرات لپ تاپ مراجعه کنید تا اقدامات لازم را انجام دهد. خشک کردن سطح خارجی لپ تاپ یکی دیگر از کارهایی است که باید انجام دهید. با استفاده از یک پارچه نرم یا دستمال کاغذی، سطح خارجی لپ تاپ و به خصوص کیبورد را به آرامی خشک کنید. این کار از ورود بیشتر مایعات به داخل لپ تاپ جلوگیری می‌کند و میزان آسیب را کمتر خواهد کرد.

در مرحله بعدی اگر آب روی لپ تاپ ریخته، آن را به صورت وارونه قرار دهید تا مایعات باقی‌مانده به راحتی تخلیه شوند و از آسیب به قطعات داخلی جلوگیری شود. اگر هم آب از زیر به لپ تاپ نفوذ کرده، بهتر است آن را روی سطحی قرار دهید که هوا به راحتی جریان پیدا می‌کند. در نهایت هم می‌توانید برای خارج کردن ذرات ریز آب از بین کلیدهای کیبورد و سایر بخش‌های لپ تاپ، از اسپری هوای فشرده استفاده کنید.

هنگام آب ریختن روی لپ تاپ چه کنیم؟

علاوه بر مراحل اولیه که باید بلافاصله پس از وقوع آب خوردگی انجام دهید، باید به نکات دیگری نیز توجه داشته باشید تا از خرابی بیشتر و افزایش هزینه تعمیر لپ تاپ آب خورده جلوگیری کنید. اول از همه باید از روشن کردن مجدد لپتاپ خودداری کنید. روشن کردن لپ تاپ در حالی که هنوز رطوبت داخل آن وجود دارد، می‌تواند باعث اتصالی‌های خطرناک و خرابی قطعات شود. بدین ترتیب روشن کردن لپتاپ زودتر از زمان مناسب باعث افزایش هزینه تعمیر می‌شود.

همپنین باید صبر کنید تا لپ تاپ کاملا خشک شود. بهتر است حداقل ۲۴ ساعت صبر کنید. این زمان به آب و رطوبت موجود در قطعات داخلی اجازه می‌دهد که تبخیر شوند. در طول این مدت می‌توانید لپ تاپ را در کنار مواد جاذب رطوبت مانند برنج قرار دهید. این کار می‌تواند باعث جذب رطوبت توسط برنج شده و به خشک شدن سریع‌تر لپتاپ کمک کنند.

قرار دادن لپ تاپ آب خورده در برنج برای جذب رطوبت
اگر لپ تاپ آب خورده را در برنج قرار دهید، میزان رطوبت آن کاهش پیدا می‌کند و ممکن است از بروز آسیب‌های جدی جلوگیری شود.

در نهایت هم به خاطر داشته باشید که شما نباید لپ تاپ را باز کنید! اگر در تعمیر لپتاپ تجربه کافی ندارید، از باز کردن آن خودداری کنید. باز کردن لپ تاپ بدون تخصص می‌تواند باعث خرابی‌های بیشتری شود. بهتر است این کار را به مراکز تعمیرات معتبر بسپارید.

تخمین هزینه‌های تعمیر قطعات مختلف( مقایسه هزینه تعمیر و تعویض قطعات آسیب دیده)

کارهایی که لپ تاپ را خراب می‌کند، مانند ریختن آب روی آن، می‌تواند هزینه‌های تعمیر را افزایش دهد. هزینه تعمیر لپ تاپ آب‌خورده به عواملی مانند نوع و شدت آسیبی که به قطعات وارد شده و همچنین مدل لپتاپ بستگی دارد. در ادامه، هزینه‌های تعمیر قطعات مختلف (به ترتیب از کم به زیاد) را بررسی می‌کنیم:

  1. کیبورد از قطعاتی است که معمولا در آب خوردگی لپ‌تاپ آسیب می‌بیند. اگر آب به کیبورد نفوذ کند و باعث از کار افتادن برخی کلیدها شود، هزینه تعمیر یا تعویض، بسیار کمتر از هزینه تعمیر سایر قطعات خواهد بود.
  2. پورت‌ها مانند USB و HDMI پس از آب خوردگی احتمالا دچار اتصالات کوتاه و خرابی می‌شوند. هزینه تعمیر یا تعویض این پورت‌ها نیز پایین است.
  3. حافظه رم نیز در برابر آب آسیب‌پذیر بوده و اگر مایعات به درون اسلات‌های رم نفوذ کنند، عملکرد دستگاه مختل شده و سرعت پردازش کاهش می‌یابد. در هزینه تعمیر لپ تاپ آب خورده، هزینه تعویض رم کمی از هزینه کیبورد بیشتر است.
  4. باتری که آب خورده باشد ممکن است دچار کاهش عمر یا حتی تخریب کامل شود. هزینه تعویض باتری از سه مورد قبلی بیشتر خواهد شد.
  5. هارددیسک نیز از قطعاتی است که پس از آب خوردگی می‌تواند باعث از دست رفتن اطلاعات مهمی شود. در این شرایط ممکن است شما مجبور به صرف هزینه بازیابی اطلاعات یا تعویض هارددیسک شوید که نسبتا بالا خواهد بود.
  6. صفحه‌نمایش به آب خوردگی حساس بوده و ممکن است پس از این اتفاق، لکه‌هایی روی آن ایجاد شوند یا حتی کاملا از کار بیافتد. در چنین شرایطی هزینه تعمیر لپ تاپ آب خورده به شدت بالا می‌رود.
  7. مادربورد از قطعات حساس و گران‌قیمت لپ‌تاپ است که در برخورد با آب و رطوبت، احتمال خرابی بالایی دارد.
  8. پردازنده در بسیاری از مواقع قابل تعمیر نیست و هزینه تعویض آن نیز بسیار بالاتر از هر قطعه‌ای است.

هزینه تعمیر لپ تاپ آب خورده چقدر است؟

هزینه تعمیر لپ تاپ آب خورده بسته به نوع و میزان آسیب، قطعاتی که نیاز به تعویض دارند و پیچیدگی تعمیرات متفاوت خواهد بود. همانطور که با هم بررسی کردیم، هزینه تعمیر یا تعویض هر قطعه متفاوت است. بدیهی است زمانی که قطعات متعددی دچار آسیب می‌شوند، هزینه تعمیر لپ تاپ هم به شکل چشمگیری افزایش پیدا می‌کند.

تعمیر لپ تاپ آب خورده
هزینه تعمیر لپ تاپ آب خورده به عوامل متعددی وابسته است و نمی‌توان عدد مشخص یا حتی بازه‌ای برای آن تعیین کرد.

البته گاهی پس از آب خوردگی، هزینه تعمیر تنها محدود به هزینه تعمیر یا تعویض یک قطعه کوچک می‌شود که بسیار ناچیز است. از سوی دیگر نیز در برخی مواقع که قطعات اصلی دچار آسیب شوند، شما متحمل پرداخت هزینه بیشتری می‌شوید. همچنین باید دقت داشته باشید که برند و مدل لپ تاپ نیز می‌تواند بر روی هزینه نهایی تاثیرگذار باشد؛ زیرا برخی برندها قطعات خاص و گرانی دارند که هزینه‌های تعمیر را افزایش می‌دهند. در نهایت به خاطر داشته باشید که در صورت ریختن آب و مایعات روی لپ تاپ، اقدام سریع و مناسب می‌تواند میزان خرابی را کاهش داده و در نتیجه هزینه تعمیر لپ تاپ آب خورده را به میزان قابل‌توجهی کم کند.

تاثیر مدت زمان تماس با آب بر هزینه تعمیر

یکی از عواملی که بر هزینه تعمیر لپ تاپ آب خورده تاثیر می‌گذارد، مدت زمانی است که دستگاه در تماس با آب بوده است. هرچه زمان تماس با آب طولانی‌تر باشد، احتمال نفوذ مایع به قطعات حساس داخلی مانند مادربورد، پردازنده و رم بیشتر می‌شود که علاوه بر هنگ کردن لپ تاپ، هزینه تعمیر هم افزایش پیدا می‌کند. همچنین اگر لپ تاپ بلافاصله پس از ریختن آب خاموش نشود، احتمال خرابی‌های جدی‌تر مانند از کار افتادن پردازنده یا مادربورد افزایش می‌یابد. خشک نکردن لپ تاپ هم همچون تماس طولانی آن با آب است و هزینه‌های هنگفتی را به دنبال دارد.

از سوی دیگر آسیب‌های کوتاه‌مدت معمولا هزینه کمتری دارند. اگر بلافاصله پس از ریختن آب اقدامات لازم مانند خاموش کردن دستگاه و قطع اتصالات انجام شود، ممکن است فقط نیاز به تعمیر بخش‌های آسیب‌پذیری مثل کیبورد وجود داشته باشد. همچنین اگر بتوانید پس از آب ریختن لپ تاپ را به یک مرکز معتبر ببرید تا به شکلی اصولی باز شده و قطعات آن خشک شوند، می‌توانید تا حدود زیادی هزینه‌ها را کاهش دهید.

مشاوره با متخصصین و مراکز تعمیرات معتبر برای  تعمیر لپ تاپ آب خورده

یکی از مهم‌ترین اقداماتی که پس از آب خوردگی لپ تاپ باید انجام دهید، مراجعه به مراکز تعمیرات معتبر و مشاوره با متخصصین است. این مراکز می‌توانند با بررسی دقیق وضعیت لپتاپ، میزان آسیب را تشخیص دهند و از ایجاد آسیب‌های جدی جلوگیری کنند. این موضوع باعث کاهش هزینه تعمیر لپ تاپ آب خورده نیز خواهد شد. تنها باید دقت داشته باشید که این کار به تجربه بالایی نیاز دارد و در صورتی که توسط افراد غیرمتخصص انجام شود، ممکن است باعث آسیب بیشتر به لپ تاپ شود.

هنگام انتخاب مرکز تعمیرات، اطمینان حاصل کنید که متخصصین آن تجربه کافی در زمینه تعمیر لپ تاپ‌های آب خورده دارند. همچنین دقت کنید مرجعی که انتخاب کرده‌اید باید از قطعات اصلی و باکیفیت برای تعمیر لپ تاپ دل و دیگر برندها استفاده کند. برخی از مراکز تعمیرات، از قطعات غیراصل استفاده می‌کنند که باعث کاهش عمر مفید دستگاه می‌شود. همچنین مطمئن شوید بابت قطعاتی که تعویض می‌شوند، گارانتی دریافت خواهید کرد. این گارانتی به شما اطمینان می‌دهد که در صورت بروز مشکل پس از تعمیر، می‌توانید دوباره به آن مرکز مراجعه کنید.

نوشته گارانتی روی صفحه نمایش لپتاپ
دریافت گارانتی، زمانی برای تست و ضمانت اصالت و کیفیت کالا به شما این اطمینان را می‌دهد که لپ تاپ شما به درستی و با استفاده از قطعات باکیفیت تعمیر شده است.

در نهایت هم شفافیت در هزینه‌ها بسیار مهم است. پیش از انجام تعمیرات، درخواست برآورد هزینه کنید و از معقول و منطقی بودن هزینه‌ها مطمئن شوید. مراکز معتبر به شما اطلاعات دقیق و شفافی در مورد هزینه تعمیر لپ تاپ آب خورده خواهند داد.

نکات مهم در پیشگیری از خرابی ناشی از آب خوردگی

از آنجایی که در بسیاری از مواقع ممکن است هزینه تعمیر لپ تاپ آب خورده بسیار زیاد باشد، بهتر است همواره اقدامات پیشگیرانه را انجام دهید تا از آب خوردن لپ تاپ و خرابی‌های ناشی از آن جلوگیری شود. برای این منظور ابتدا بهتر است که محافظ‌های ضدآب کیبورد را تهیه و استفاده کنید. این لوازم می‌توانند تا حدود زیادی از نفوذ مایعات به داخل لپ تاپ جلوگیری کنند. استفاده از این لوازم برای کاربرانی که معمولا در محیط‌های پرریسک کار می‌کنند، بسیار مفید خواهد بود.

در قدم بعدی باید از مصرف نوشیدنی‌ها در نزدیکی لپ‌تاپ خودداری کنید. همچنین بهتر است از قرار دادن لیوان‌های آب، قهوه، چای یا نوشیدنی‌های دیگر در نزدیکی لپ تاپ خودداری کنید. اگر مجبور به قرار دادن نوشیدنی روی میز لپ تاپ هستید، بهتر است آن را در فاصله مناسبی قرار دهید تا احتمال آب خوردگی لپ تاپ را کاهش دهید. همچنین قرار دادن لپ تاپ در محیط خشک و دور از رطوبت بسیار مهم است. استفاده از لپتاپ در محیط‌های مرطوب می‌تواند خطر آب خوردگی را افزایش دهد. همیشه لپتاپ را در مکانی خشک و دور از رطوبت قرار دهید. در برخی مواقع ممکن است لپ تاپ در هنگام حمل و نقل و جابه‌جایی دچار مشکل شود. اگر لپ‌تاپ خود را به محیط‌های بیرونی حمل می‌کنید، بهتر است از کیف‌های ضدآب استفاده کنید. این کار می‌تواند از لپ تاپ شما در برابر باران یا رطوبت محیط محافظت کند. با رعایت این نکات ساده، می‌توانید به خوبی از لپ‌تاپ خود محافظت نمایید.

مراحل تعمیر لپ تاپ با مشکل آبخوردگی

تعمیر لپتاپ آب خورده دارای مراحل خاصی است که بسته به میزان و نوع آسیب ممکن است متفاوت باشد. به طور کلی در مرحله اول باید لپ تاپ بررسی شود و آسیب‌های آن شناسایی شوند. این کار با باز کردن لپ‌تاپ انجام می‌شود تا تمام قطعات آسیب‌دیده مشخص شوند. پس از این باید قطعاتی که دچار رطوبت شده‌اند، با استفاده از مواد و تجهیزات خاص خشک و تمیز شوند. این کار باعث می‌شود که رطوبت به قطعات دیگر نفوذ نکند. همچنین از جدی شدن مشکل قطعه آسیب‌دیده هم جلوگیری می‌کند.

در مرحله بعدی و پس از خشک کردن قطعات، متخصصین قطعات مختلف را تست می‌کنند تا از عملکرد صحیح آن‌ها اطمینان حاصل کنند. در صورت شناسایی خرابی در هر قطعه، تصمیم به تعمیر یا تعویض آن گرفته می‌شود. سپس نوبت به تعمیر یا تعویض می‌رسد. قطعاتی که قابل تعمیر هستند، تعمیر شده و در صورتی که تعمیر امکان‌پذیر نباشد، قطعه جدید جایگزین می‌شود. هزینه تعویض قطعات اصلی معمولا بیشتر از تعمیر بوده و این موضوع می‌تواند بر هزینه تعمیر لپ تاپ آب خورده تاثیر زیادی داشته باشد.

شخصی در حال تعمیر لپ تاپ آب خورده
برای لپ تاپ آب خورده باید با دقت و صبوری قطعات آسیب‌دیده را شناسایی کرد و سپس متناسب با میزان آسیب، در خصوص تعمیر یا تعویض آن‌ها تصمیم گرفت.

در مرحله آخر نوبت به سرهم کردن قطعات و لپ تاپ می‌رسد و پس از آن هم باید تست انجام شود. در این تست باید عملکرد لپ تاپ را بررسی کرد تا مطمئن شد که خرابی دیگری وجود ندارد.

تعمیر کیبورد آب خورده

همانطور که قبلا اشاره کردیم، کیبورد یکی از بخش‌هایی است که در آب خوردگی بیشتر تحت‌تاثیر قرار می‌گیرد. اگر آب به داخل کیبورد نفوذ کند، ممکن است برخی کلیدها از کار بیافتند یا عملکرد کیبورد مختل شود. در چنین شرایطی هم می‌توان در چند مرحله تعمیر را انجام داد. ابتدا متخصصین کلیدها و بورد کیبورد را باز کرده و تمامی بخش‌های مرطوب را به دقت تمیز می‌کنند. سپس نوبت به جایگزینی کلیدها و بوردهای معیوب می‌رسد. در صورتی که بورد کیبورد یا برخی از کلیدها غیرقابل تعمیر باشند، آن‌ها را تعویض می‌کنند. اگر کیبورد لپ‌تاپ پس از آب خوردگی به طور کامل غیرقابل استفاده شده باشد، باید آن را تعویض نمود. سپس باید تست نهایی کیبورد را انجام داد. در این مرحله کیبورد به لپ تاپ متصل شده و عملکرد تمامی کلیدها به دقت تست می‌شوند. جالب است بدانید که در برخی موارد، هزینه تعویض کیبورد می‌تواند از هزینه تعمیر آن کمتر باشد. بدین ترتیب توصیه می‌شود که حتی اگر هزینه تعمیر تنها کمی پایین‌تر از هزینه تعویض است، کیبورد را تعویض نمایید.

جمع بندی

آب خوردگی لپ تاپ یکی از اتفاقاتی است که می‌تواند باعث ایجاد آسیب‌های جدی و خسارات سنگین شود. اگر با این مشکل روبه‌رو شدید، توصیه می‌شود بلافاصله اقدامات اولیه را برای جلوگیری از گسترش خرابی انجام دهید و سپس به مراکز تعمیرات معتبر مراجعه کنید. هزینه تعمیر لپ تاپ آب خورده به عوامل متعددی بستگی دارد که شامل نوع و میزان آسیب، قطعاتی که نیاز به تعمیر یا تعویض دارند و مدت زمان تماس لپتاپ با آب می‌شود.

مگابایت سیستم

سوالات متداول

آیا پس از آب خوردگی می‌توانم خودم لپ تاپ را تعمیر کنم؟
برای جلوگیری از بروز مشکل جدی پس از آب خوردگی لپ تاپ، باید آن را باز کرد و قطعات را بررسی نمود که این کار به افراد بدون تخصص توصیه نمی‌شود؛ زیرا ممکن است باعث آسیب بیشتر به لپتاپ شود.

آیا همه قطعات لپ تاپ آب خورده نیاز به تعویض دارند؟
پاسخ به این سوال بستگی به میزان و زمان آب خوردگی دارد. برخی از قطعات قابل تعمیر هستند؛ اما در مواردی که قطعه‌ای به شدت آسیب دیده باشد و تعمیر آن امکان‌پذیر نباشد، باید تعویض گردد.

آیا هزینه تعمیر لپ تاپ آب خورده به برند لپ تاپ ارتباطی دارد؟
بله، هزینه تعمیر بسته به برند و مدل لپ‌تاپ متفاوت خواهد بود. برخی برندها دارای قطعات گران‌تری هستند که هزینه‌های تعمیر را افزایش می‌دهند.

آیا استفاده از برنج برای خشک کردن لپتاپ آب خورده موثر است؟
استفاده از برنج می‌تواند تا حدودی به جذب آب کمک کند؛ اما برای خشک کردن کامل لپتاپ و جلوگیری از آسیب، بهتر است به مراکز معتبر برای انجام اقدامات تخصصی مراجعه کنید.

چه مدت زمانی پس از خشک کردن لپ تاپ می‌توان آن را روشن کرد؟
بهتر است حداقل 24 تا 48 ساعت صبر کنید تا لپتاپ به طور کامل خشک شود. روشن کردن زودتر لپ تاپ ممکن است باعث اتصالی و آسیب‌های جدی‌تر و بیشتر شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *