احتیاط شرط عقل است. بر اساس همین ضربالمثل، رمز گذاشتن برای لپ تاپ ضروری است؛ حتی اگر از لپ تاپ خود فقط در خانه استفاده میکنید و خودتان تنها کاربر آن هستید. هیچوقت نمیتوان تضمین کرد که مجرمان سایبری و سارقان به لپ تاپ شما دسترسی پیدا نکنند و اطلاعات شخصی و ارزشمند شما به دست آنها نیفتد.
گذاشتن رمز برای لپ تاپ بسیار ساده است و اگر حافظه نسبتاً خوبی داشته باشید، حفظ کردن آن هم ساده خواهد بود. در این مقاله قرار است به شما بگوییم چگونه رمز لپ تاپ را عوض کنیم، حذف رمز لپ تاپ چگونه است و در صورت فراموش شدن رمز لپ تاپ چه باید کرد.
نحوه رمز گذاشتن برای لپ تاپ در ویندوز 7 تا 11
در این بخش به روش رمز گذاشتن برای لپ تاپ در ویندوز 7، 8، 10 و 11 به تفکیک میپردازیم:
گذاشتن رمز برای لپ تاپ در ویندوز 7 و 8
در این نسخههای ویندوز خبری از Settings نیست و برای رمز گذاشتن روی لپ تاپ باید مستقیماً وارد Control panel شوید که از طریق منوی Start در دسترس است. بعد از ورود به کنترل پنل، مراحل زیر را طی کنید:
- روی User accounts کلیک کنید.
- Creat password را بزنید.
- رمز جدید، تکرار آن و Password Hint را تعیین کنید. توصیه میکنیم که اگر احتمال فراموش شدن رمز لپ تاپ را میدهید، حتماً مورد آخر را وارد کنید؛ چون hint معمولاً عبارت سادهای است که با ورود آن میتوانید رمز را بازیابی کنید.
- در پایان دکمه تأیید را بزنید.
اگر رمز لپ تاپ قدیمی خود را فراموش کردهاید و به خدمات ریکاوری رمز لپ تاپ نیاز دارید، میتوانید دستگاه خود را به مگابایت سیستم بسپارید که نمایندگی تعمیر لپ تاپ لنوو در غرب تهران است و متخصصان آن میتوانند رمز لپتاپهای سایر برندها را هم برای شما ریکاوری کنند.
رمز گذاشتن برای لپ تاپ در ویندوز 10 و 11
فرایند تعیین رمز برای لپ تاپ در ویندوزهای 10 و 11 کمی پیچیدهتر است؛ اما اگر یکبار دیگر مزایای این کار را با خودتان مرور کنید، میبینید که به یادگیری این پیچیدگیها میارزد. به منظور رمز گذاشتن برای لپ تاپ در ویندوز 10 و 11، مراحل زیر را طی کنید:
- وارد Settings در منوی استارت شوید.
- روی Accounts کلیک کنید.
- وارد تب Sign-in options شوید.
- روی password یا windows hello PIN کلیک کنید.
- Add را بزنید و بعد رمز جدید، تکرار آن و hint را وارد کنید.
نکته 1: اگر میخواهید رمز راحتتر یادتان بماند و با سرعت بیشتری وارد شوید، برای خود PIN تعریف کنید. PIN باید مجموعه ای از اعداد باشد و قواعد تعریف رمز را ندارد.
نکته 2: اگر password را پیدا نکردید، روی همان windows hello PIN کلیک کنید و هنگام تعریف PIN گزینه include letters and symbols را بزنید تا امکان پیچیدهتر کردن رمز لپ تاپ فراهم شود.
نکته 3: با ساخت Microsoft account یا اکانت اسکایپ و وارد کردن اطلاعات آن در بخش Accounts ویندوز میتوانید بازیابی رمز عبور لپ تاپ را راحتتر و سریعتر انجام دهید.
چگونه رمز لپ تاپ را عوض کنیم؟
برای تعویض رمز لپ تاپ باید همان مراحلی که در رمز گذاشتن برای لپ تاپ گفتیم را طی کنید و به جای زدن روی گزینه add new password، روی گزینه change کلیک کنید. حواستان باشد که تعویض رمز لپ تاپ به ورود رمز قبلی هم نیاز دارد. در ویندوز 10 و 11 با ورود اطلاعات اکانت مایکروسافت خود میتوانید رمز جدید را بدون وارد کردن رمز قبلی ایجاد کنید.
اگر رمز قبلی خود را فراموش کردهاید و به اطلاعات اکانت مایکروسافت خود دسترسی ندارید، برای تعویض یا برداشتن رمز میتوانید دستگاه خود را به مگابایت سیستم بسپارید. این مرکز ارائهدهنده خدمات تعمیر لپ تاپ در محل تهران است.
چگونه رمز لپ تاپ را بردارید؟
اگر میخواهید دستگاه خود را برای تعمیر به جایی بسپارید و از شما خواسته شده تا رمز لپ تاپ را بردارید، باید مجدداً وارد user accounts (ویندوز 7) یا accounts (ویندوز 10 و 11) شوید. در ویندوز 7 روی remove password کلیک کنید و در ویندوز 10 و 11 به بخش sign-in options بروید و روی password یا PIN کلیک کنید، گزینه change را بزنید و فقط فیلد مربوط به پسورد قدیمی را پر کنید. بعد دکمه تأیید را بزنید و خارج شوید.
لازم به ذکر است که برداشتن پسورد لپ تاپ lenovo و سایر برندها تفاوتی ندارد و به همین سادگی قابلانجام است؛ اما اگر به هر دلیل نتوانستید این کار را انجام بدهید، لپ تاپ خود را به مگابایت سیستم بسپارید. این مرکز تعمیر لپ تاپ ایسوس است و متخصصان آن میتوانند رمز لپتاپهای تولید شده توسط سایر برندهای معتبر را هم بردارند.
نحوه گذاشتن و حذف رمز هارد لپ تاپ
گاهی اوقات دوست ندارید دردسرهای تعریف اکانت مجزا در ویندوز را به جان بخرید و پس از رمز گذاشتن برای لپ تاپ، آن را در اختیار شخص دیگری میدهید تا از آن استفاده کند. در این شرایط میتوانید فایلهای مهم و شخصی خود را در یکی از درایوهای هارد لپ تاپ ذخیره کنید و روی آن رمز بگذارید تا شخص موردنظر نتواند به آنها دسترسی پیدا کند. برای رسیدن به این هدف، مراحل زیر را دنبال کنید:
- وارد کنترل پنل شوید. میتوانید این کار را از طریق تایپ کردن control panel در نوار جستجوی task bar انجام دهید.
- روی BitLocker Drive Encryption کلیک کنید.
- در پنجره باز شده، درایوی که میخواهید روی آن رمز بگذارید را انتخاب کنید و turn on BitLocker را بزنید.
- در پنجره بعدی تیک use a password to unlock را فعال کنید.
- بعد از ورود رمز عبور موردنظر، next را بزنید.
- در مرحله آخر روش ریکاوری رمز هارد را انتخاب کنید و روی گزینه تأیید بزنید تا رمزنگاری یا Encryption شروع شود.
برای حذف رمز هارد لپ تاپ هم باید در my computer یا this pc روی درایو موردنظر کلیک راست کنید و Manage BitLocker را بزنید تا پنجره تنظیمات BitLocker باز شود. در قسمت درایو مربوطه، روی Turn Off BitLocker کلیک کنید. برای ریکاوری رمز هارد هم باید به فایل BitLocker Recovery Key مراجعه کنید که معمولاً در پوشه دانلودهای درایو ویندوز (بخش users) پیدا میشود.
اگر لپ تاپ اپل دارید و رمز هارد آن را به یاد نمیآورید، توصیه میکنیم فرایند ریکاوری رمز هارد آن را به یک مرکز تعمیر لپ تاپ مک بوک بسپارید.
بازیابی رمز عبور لپ تاپ چگونه امکانپذیر است؟
اگر هنگام رمز گذاشتن برای لپ تاپ یادتان رفت اطلاعات اکانت مایکروسافت خود را وارد کنید و وارد کردن Hint هم به ریکاوری رمز لپ تاپ کمکی نکرد، میتوانید از روشهای زیر برای بازیابی رمز عبور یا دور زدن آن استفاده کنید.
استفاده از نرمافزارهای بازیابی رمز عبور لپ تاپ
برخی از نرمافزارها مثل Hires Boot CD به شما کمک میکنند تا قفل لپ تاپ خود را بردارید. بعد از دانلود این نرمافزار، آن را از حالت فشرده خارج کنید و روی یک فلش بریزید. فلش را به لپ تاپ خود وصل کنید و پس از بالا آمدن آن، دکمه مربوط به تنظیمات بایوس (F8، F9، F10، F11 یا Delete) را بزنید. سپس بوت از طریق درایو USB را انتخاب کنید و بعد از بوت شدن، در منوی برنامه گزینه DOS Program را بزنید و BIOS Cracker را انتخاب کنید.
بعد از اتمام کار برنامه و شکستن قفل لپ تاپ و وقتی که ویندوز بالا آمد، رمز گذاشتن برای لپ تاپ را فراموش نکنید.
برداشتن باتری CMOS
باتری CMOS در کنار قطعهای با همین نام قرار دارد که وظیفه آن به یاد سپردن برخی از اطلاعات حیاتی سیستم مثل رمز عبور، ساعت، تاریخ و … است. با برداشتن این باتری بهصورت موقت، میتوانید این اطلاعات را ریست کنید و بدون رمز وارد لپ تاپ شوید. برای این کار پشت لپ تاپ را باز کنید، آی سی مذکور و باتری آن را پیدا کنید و این باتری را به مدت 5 ثانیه بردارید و سر جای خود بگذارید.
البته حواستان باشد که اگر این کار را باظرافت انجام ندهید یا قطعه اشتباهی را بردارید، احتمال آسیب دیدن لپ تاپ وجود دارد و ممکن است دچار مشکلاتی مثل خاموش نشدن صفحه لپ تاپ شوید.
استفاده از Shift و ری استارت
این روش به بازکردن لپ تاپ و کار با نرمافزارهای تخصصی نیازی ندارد؛ اما به نسبت طولانیتر است. برای استفاده از آن به منظور ریکاوری رمز لپ تاپ، مراحل زیر را طی کنید:
- در صفحه login، روی دکمه پاور کلیک کنید و بعد از نگهداشتن دکمه shift، ری استارت را بزنید.
- بعد از آن صفحهای باز میشود که در آن باید Troubleshoot، advanced options و سپس Startup settings را بزنید.
- مجدداً روی ری استارت کلیک کنید.
- هنگام بالا آمدن سیستم، دکمه f4 را بزنید تا وارد حالت Safe mode شوید.
- به عنوان Administrator وارد شوید تا ویندوز از شما رمز نخواهد.
- سپس وارد کنترل پنل و accounts شوید و رمز را بردارید یا عوض کنید.
- در انتها سیستم را مجدداً ری استارت کنید تا بتوانید با رمز جدید وارد شوید.
بازیابی رمز عبور خود را به مگابایت سیستم بسپارید
در این مقاله در مورد نحوه رمز گذاشتن برای لپ تاپ و هارد، روش برداشتن و ریکاوری رمز لپ تاپ و همچنین نحوه تغییر رمز لپ تاپ صحبت کردیم. اگر با استفاده از روشهای بالا نتوانستید رمز خود را بازیابی کنید و در ورود به سیستم با مشکل مواجه شدید، لپ تاپ خود را به متخصصین مگابایت سیستم بسپارید. در این مرکز انواع خدمات تعمیر لپ تاپ و از جمله تعمیرات شارژر لپ تاپ ارائه میشود.