مگابایت سیستم
مرکز تعمیر لپ تاپ و موبایل

8 دلیل کند شدن لپ تاپ و رفع آن

8 دلیل کند شدن لپ تاپ

اگر این مقاله را باز کرده‌اید، احتمالاً لپ تاپ شما زمانی که کاری مهم و فوری با آن داشته‌اید دستتان را توی حنا گذاشته است و کند شدن لپ تاپ باعث شده که کارتان با آن سرعتی که انتظار داشته‌اید پیش نرود و اعصابتان خرد شود. بخشی از این اعصاب خردی به این خاطر است که ما در عصر دیجیتال زندگی می‌کنیم و انتظار داریم ماشین‌های دوست‌داشتنی اطرافمان کارهای ما را در کمترین زمان ممکن انجام بدهند.

کندی سرعت آفتی است که دیر یا زود گریبان‌گیر هر لپ‌تاپی می‌شود؛ چون به مرور زمان و بنا به نیازهای مختلف، برنامه‌های جدیدی روی لپ تاپ نصب می‌کنیم و هر کدام از این برنامه‌ها می‌توانند سرعت راه‌اندازی لپ تاپ را کاهش دهند. البته رفع این مشکل و سایر دلایل کندی لپ تاپ به‌سادگی امکان‌پذیر است و در این مقاله قرار است به 8 علت کند شدن لپ تاپ و راه‌های رفع آن‌ها بپردازیم.

1.  سنگین بودن Start Up لپ تاپ و کاهش سرعت راه‌اندازی

رایج‌ترین علت کند بودن لپ تاپ تعداد زیاد برنامه‌های نصب شده است که منجر به کاهش سرعت راه‌اندازی سیستم می‌شود؛ تا جایی که بعد از زدن دکمه power باید یک استکان چای بنوشید تا لپ تاپ آماده کار شود. البته منظورمان این نیست که روی لپ تاپ نباید زیاد برنامه نصب کرد. به هر حال هر کسی به اندازه‌ای که برای لپ تاپ هزینه کرده از آن انتظار کارایی دارد و اگر بخواهیم برنامه‌های مورد نیازمان را دائم حذف و نصب کنیم، دیگر زمانی برای انجام کارهایمان نمی‌ماند.

سبک کردن استارت آپ برای رفع کند شدن لپ تاپ

واقعیت این است که برخی از برنامه‌ها بدون آنکه از شما اجازه بگیرند بخشی از حافظه رم موردنیاز برای فرایند Start up (راه‌اندازی سیستم) را اشغال می‌کنند، هدف از این کار دسترسی بهتر و اجرای سریع‌تر این برنامه‌ها است؛ اما افزایش تعداد برنامه‌ها اثر معکوسی خواهد داشت و منجر به کند شدن لپ تاپ می‌شود.

برای رفع این مشکل، وارد بخش Settings و سپس Apps شوید و روی تب Startup کلیک کنید. در این بخش می‌توانید برنامه‌هایی که به‌صورت ناخواسته در Startup حضور دارند را به‌راحتی غیرفعال کنید. گاهی اوقات مشکل کندی راه‌اندازی لپ تاپ با خاموش شدن ناگهانی هم همراه می‌شود که ممکن است علت از باتری باشد. برای رفع این مشکل، دستگاه خود را به یک مرکز تعمیرات باتری لپ تاپ بسپارید.

2.  کثیف شدن لپ تاپ و قطعات آن

این دلیل کند شدن لپ تاپ هم به‌سادگی قابل‌پیشگیری و رفع است. لپ تاپ خود را به‌صورت منظم و اصولی (با الکل و شوینده مناسب) نظافت کنید تا سطح آن بتواند با هوای بیرون تبادل دمایی داشته باشد و دمای قطعات داخلی لپ تاپ بالا نرود. البته قطعات داخلی دستگاه شما هم ممکن است خاک بگیرند و به نظافت دوره‌ای نیاز داشته باشند.

توصیه می‌کنیم که اگر تجربه این کار را ندارید، دستگاه خود را برای سرویس و نظافت دوره‌ای به مراکز معتبر تعمیرات لپ تاپ بسپارید.

3.  کثیفی و خرابی فن لپ تاپ

اگر کمی با سخت‌افزار کامپیوتر آشنایی داشته باشید، می‌دانید که وظیفه فن خنک‌کردن لپ تاپ و جلوگیری از بالارفتن بیش از حد دمای آن است. مثل هر قطعه دیگری، ممکن است فن هم به مرور زمان خاک بگیرد. این اتفاق عملکرد این قطعه حیاتی را دچار اختلال می‌کند و بالا رفتن دما منجر به کند شدن لپ تاپ می‌شود.

تعمیر فن لپ برای رفع مشکل کند شدن لپ تاپ

برای جلوگیری از این مشکل، فن لپ تاپ را هر چند وقت یک‌بار باز و کامل تمیز کنید و اگر با لپ تاپ بازی می‌کنید یا از آن کار سنگین می‌کشید، از فن‌های جانبی یا کول پد استفاده کنید.

4.  ویروسی شدن لپ تاپ

بیشتر عملکردهای مشکوک لپ‌تاپ‌ها را می‌توان به گردن ویروس‌ها انداخت. این علت کند بودن لپ تاپ معمولاً با نمایش صفحه آبی (مشهور به صفحه مرگ)، باز و بسته شدن خودکار برنامه‌ها، باز شدن پنجره‌های پاپ‌آپ ناخواسته هنگام وب‌گردی، حضور فایل‌های مشکوک در درایوها و … همراه است. ویروس‌ها بخشی از فرایندهای سیستم را در دست می‌گیرند و در نتیجه به حافظه رم و هارد لپ تاپ هم نیاز دارند که این اتفاق منجر به کند شدن لپ تاپ می‌شود.

برای رفع این مشکل، هیچ‌گاه آنتی‌ویروس داخلی ویندوز را به‌صورت دائم غیرفعال نکنید. اگر این کار را انجام داده‌اید، با مراجعه به Settings، Update & Security و تب windows security می‌توانید آنتی‌ویروس ویندوز را فعال کنید. پس از این کار، یک اسکن کامل انجام بدهید تا ویروس‌ها و بدافزارها شناسایی شده و از بین بروند. برای اطمینان بیشتر می‌توانید آنتی‌ویروس‌های سازگار با آنتی‌ویروس ویندوز را نصب کنید.

گاهی اوقات از بین بردن برخی از ویروس‌ها و بدافزارهای بدقلق و سمج به کمک یک متخصص حرفه‌ای نیاز دارد. در صورت بروز این مشکل، می‌توانید لپ تاپ خود را به مگابایت سیستم بسپارید که نمایندگی تعمیر لپ تاپ ایسر و سایر برندهای معتبر در تهران است.

5.  اشغال ناخواسته رم و هارد توسط برنامه‌های مختلف

این علت کند شدن لپ تاپ هم به دلیل نصب برنامه‌های متعدد رخ می‌دهد. برخی از برنامه‌ها علاوه بر در اختیار گرفتن رم موردنیاز برای Startup، پس از بسته شدن در پس‌زمینه از حافظه رم و هارد دستگاه استفاده می‌کنند.

این اتفاق می‌تواند سرعت لپ تاپ را به‌شدت کاهش دهد و برای رفع آن می‌توانید کلیدهای ترکیبی مشهور alt+ctrl+del را بفشارید. در صفحه باز شده روی task manager کلیک کنید و در پنجره بعدی، ببینید که کدام برنامه‌ها و سرویس‌ها بیشتر از همه رم و هارد لپ تاپ را اشغال کرده‌اند. اگر به آن‌ها نیازی ندارید، همه را با کلیک راست و end task ببندید تا سرعت لپ تاپ شما بالا برود.

6.  باز کردن تب‌های متعدد در مرورگر

هر کدام از صفحات باز شده در تب‌های مرورگر برای این که فعال باقی بمانند و هنگام فراخواندن توسط شما بدون مکث و لود شدن مجدد در دسترس باشند، علاوه بر اینترنت به حافظه رم شما هم نیاز دارند. به همین دلیل باز بودن تب‌های متعدد در مرورگر می‌تواند یکی از دلایل کند شدن لپ تاپ باشد. توصیه می‌کنیم که هنگام وب‌گردی تب‌هایی که به آن‌ها نیاز ندارید را ببندید و اگر به اقتضای کارتان باید تب‌های متعددی را هم‌زمان باز نگه دارید، به فکر ارتقای رم لپ تاپ باشید.

بستن تب های مرورگر برای رفع مشکل کند شدن لپ تاپ

می‌توانید ارتقای رم لپ تاپ را به مراکز معتبری مثل مگابایت سیستم بسپارید که نمایندگی تعمیر لپ تاپ ایسوس در تهران است و متخصصان آن می‌توانند هارد و رم لپ‌تاپ‌های سایر برندها را هم ارتقا بدهند.

7.  باز کردن چند برنامه سنگین به‌صورت هم‌زمان

فارغ از قدرت سخت‌افزاری لپ تاپ، بهتر است که برنامه‌های سنگینی مثل فوتوشاپ، illustrator و … را به‌صورت هم‌زمان اجرا نکنید؛ چون این کار منجر به کند شدن لپ تاپ می‌شود. هر کدام از این برنامه‌ها به قدرت پردازشی و حافظه رم زیادی نیاز دارند و اجرای هم‌زمان آن‌ها می‌تواند دمای لپ تاپ را بالا ببرد. اگر لپ تاپ شما قدیمی یا دارای رده اقتصادی است، توصیه می‌کنیم که تا حد امکان هیچ برنامه دیگری را با این برنامه‌ها باز نکنید.

بسیاری از متخصصان توصیه می‌کنند که هنگام کار با برنامه‌های گرافیکی سنگین، باتری لپ تاپ را خارج کنید و از شارژر و برق شهری استفاده کنید تا داغ شدن لپ تاپ به باتری آسیب نزند و سرعت آن پایین نیاید. اگر شارژر دستگاه خراب شده، آن را به یک مرکز معتبر تعمیرات شارژر لپ تاپ بسپارید تا جلوی کندی لپ تاپ را بگیرید.

8.  پر بودن بیش از حد هارد لپ تاپ

پر بودن بیش از حد هارد لپ تاپ مثل این است که شما یک وانت داشته باشید و همیشه پشت آن را با بارهای سنگین پر نگه دارید. پس از گذشت یک مدت، عملکرد خودرو دچار مشکل می‌شود و چابکی گذشته را نخواهد داشت. پر نگه‌داشتن هارد لپ تاپ هم مشکل مشابهی را ایجاد می‌کند و باعث می‌شود که سیستم برای بازخوانی فایل‌ها و برنامه‌های موردنیاز با دردسر زیادی مواجه شود و در نتیجه با کند شدن لپ تاپ مواجه خواهید شد.

برای جلوگیری از این مشکل، فایل‌های اضافی را تا جای ممکن پاک کنید و اطلاعاتی که کمتر نیاز دارید را روی فلش یا هاردهای اکسترنال بریزید. خالی نگه‌داشتن درایو ویندوز، یکی از راه‌های آسان برای بالا نگه‌داشتن سرعت لپ تاپ است.

رفع مشکل کندی لپ تاپ خود را به مگابایت سیستم بسپارید

اگر با بررسی 8 علت کند شدن لپ تاپ که در بالا به آن‌ها اشاره شده نتوانستید این مشکل را برطرف کنید، باید دستگاه خود را به مراکز تخصصی تعمیرات لپ تاپ بسپارید. مگابایت سیستم یکی از مراکز معتبر تعمیرات لپ تاپ در غرب تهران است و علاوه بر رفع مشکلات سخت‌افزاری و نرم افزاری، خدماتی مثل تعویض قاب لپ تاپ را هم انجام می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *