مگابایت سیستم
مرکز تعمیر لپ تاپ و موبایل

داغ شدن لپ تاپ | چرا لپ تاپ داغ می‌کند؟

دلایل داغ شدن لپ تاپ

اگر هنگام اجرای بازی‌ها و برنامه‌های سنگین فن لپ تاپ شما شروع به کار می‌کند و دمای آن بالا می‌رود، نگران نباشید. داغ شدن لپ تاپ در موارد این‌چنینی تا حد زیادی طبیعی است و جای نگرانی ندارد؛ اما اگر لپ تاپ شما به حدی داغ می‌شود که نمی‌توانید بدنه آن را بیشتر از چند ثانیه لمس کنید و با مشکلاتی مثل خاموش شدن ناگهانی سیستم مواجه شده‌اید، حتماً این مقاله را بخوانید.

داغ کردن لپ تاپ می‌تواند دلایل زیادی مثل فرسودگی خمیر حرارتی پردازنده، خرابی فن و … داشته باشد. در این مقاله با دلایل داغ شدن لپ تاپ، راه‌های رفع آن‌ها و نحوه سنجش دمای نرمال لپ تاپ آشنا می‌شوید.

دمای نرمال لپ تاپ چقدر است؟ چگونه دمای لپ تاپ را بفهمید؟

پیش از پرداختن به دلایل داغ شدن لپ تاپ، بهتر است با دمای نرمال لپ تاپ و نحوه اطلاع از میزان دقیق آن آشنا شوید. این موضوع به شما کمک می‌کند تا بدانید که چه زمانی جای نگرانی است و باید دست به اقدام بزنید و چه زمانی داغ کردن لپ تاپ موردی ندارد. برای سنجش دمای استاندارد لپ تاپ باید به دمای پردازنده نگاه کنید که حداکثر دمای استاندارد آن 100 درجه سانتی‌گراد است. البته کارکردن همیشگی لپ تاپ در این دما می‌تواند به آن آسیب وارد کند.

شناخت دمال نرمال برای جلوگیری از داغ شدن لپ تاپ

طبق یک قاعده کلی، دمای نرمال لپ تاپ باید بین 45 تا 80 درجه سانتی‌گراد باشد. محدوده دمای نرمال برای کار سبک حدود 50 درجه و برای کارهای سنگین تا 80 درجه سانتی‌گراد است. البته دانستن این اعداد بدون شناخت ابزار اندازه‌گیری مناسب، فایده‌ای ندارد. برای اطلاع از دمای دقیق لپ تاپ، می‌توانید از نرم‌افزارهایی مثل HWMonitor استفاده کنید. این نرم‌افزار علاوه بر دمای بخش‌های مختلف، منشأ اصلی داغ کردن لپ تاپ را هم مشخص می‌کند.

در حال حاضر اکثر لپ‌تاپ‌های جدید مکانیسمی دارند که در صورت افزایش دمای بیش از حد، برای جلوگیری از آسیب به قطعات حیاتی خاموش می‌شوند. اگر لپ تاپ شما به دلیل داغ شدن ناگهان خاموش شده و دیگر روشن نمی‌شود، بهتر است آن را به یک مرکز تعمیرات تخصصی لپ تاپ بسپارید. مگابایت سیستم مرکز تعمیر لپ تاپ تهران است و متخصصان آن می‌توانند لپ تاپ ساخت تمامی برندهای معتبر را برای شما تعمیر کنند.

مهم‌ترین دلایل داغ شدن لپ تاپ چیست؟

پیش از آنکه داغ شدن لپ تاپ را گردن نرم‌افزارها و بازی‌های سنگین بیندازید، فهرست زیر را بررسی کنید؛ چون ممکن است علت این مشکل ساده‌تر یا پیچیده‌تر از آن چیزی باشد که فکر می‌کنید. البته از پیچیده بودن مشکل نترسید. حتماً برای آن راه‌حلی پیدا می‌شود.

مشکلات سیستم تهویه لپ تاپ

تا به حال سری به فن لپ تاپ و قطعات داخلی آن زده‌اید؟ اگر این کار را نکرده‌اید و ابزار و مهارت لازم را در اختیار دارید، پیشنهاد می‌کنیم پشت لپ تاپ را باز کنید و ببینید که دریچه‌های ورودی و خروجی هوا و همچنین فن آن تمیز است یا نه.

اکثر لپ‌تاپ‌ها دریچه‌ای برای ورود هوای خنک و دریچه‌ای برای خروج هوای گرم دارند و بین این دو دریچه یک سیستم تبادل دمایی وجود دارد. درصورتی‌که این مسیر به دلیل ورود گردوخاک مسدود یا باریک شود، دمای لپ تاپ بیشتر و زودتر از حد معمول افزایش پیدا می‌کند.

اگر خودتان مهارت و ابزار لازم برای تمیزکردن و سرویس دوره‌ای لپ تاپ را ندارید، پیشنهاد می‌کنیم که از یک متخصص کمک بگیرید. مگابایت سیستم نمایندگی تعمیر لپ تاپ لنوو در غرب تهران است و متخصصان آن می‌توانند سرویس دوره‌ای و نظافت اکثر برندهای معتبر را انجام بدهند.

خرابی فن و سیستم تهویه

گاهی اوقات هم فرسودگی، عمر بالا، ضربه، عدم نظافت به‌موقع و داغ شدن لپ تاپ به‌صورت مداوم منجر به خرابی فن و سیستم تهویه دستگاه می‌شود. از کار افتادن هر کدام از بخش‌های این سیستم خاموش شدن پیاپی لپ تاپ را به دنبال خواهد داشت و ممکن است به قطعات اساسی آن مثل پردازنده و کارت گرافیک آسیب برساند.

درصورتی‌که متوجه بوی ناخوشایندی از دستگاه شده‌اید و لپ تاپ شما مدتی کوتاه بعد از روشن شدن خودبه‌خود خاموش می‌شود، باید به فکر تعویض فن و تعمیر سیستم تهویه آن باشید.

تحلیل رفتن خمیر پردازنده و کارت گرافیک

خمیر یا گریس حرارتی ماده‌ای است که دور پردازنده و کارت گرافیک لپ تاپ قرار دارد و این 2 قطعه را به هیت‌سینک (Heat Sink) مرکزی دستگاه وصل می‌کند تا گرما بهتر دفع شود. خرابی یا تحلیل رفتن این خمیر به مرور زمان منجر به داغ شدن لپ تاپ و خاموشی مکرر آن می‌شود و می‌تواند پردازنده یا کارت گرافیک را بسوزاند.

تحلیل رفتن خمیر حرارتی؛ از دلایل داغ شدن لپ تاپ

خرابی و فرسودگی این خمیر در لپ‌تاپ‌های دست‌دوم و کارکرده رایج است و اگر می‌خواهید چنین دستگاهی بخرید، توصیه می‌کنیم که به عمر پردازنده آن دقت کنید و حتماً راهنمای خرید لپ تاپ استوک را بخوانید.

ویروسی شدن لپ تاپ

برخی از ویروس‌ها و بد افزارها بخشی از حافظه رم و هارد دستگاه را به‌صورت پنهانی در دست می‌گیرند. این موضوع منجر به کند شدن و در نتیجه داغ شدن لپ تاپ می‌شود و در صورت عدم رسیدگی، می‌تواند به قطعات حیاتی لپ تاپ آسیب‌های جدی وارد کند. البته هدف اصلی برخی از ویروس‌ها همین است و معمولاً لپ‌تاپ‌ها و سیستم‌های شرکت‌ها بزرگ را هدف قرار می‌دهند تا فرایندهای کاری آن‌ها دچار اختلال شود.

اجرای برنامه و بازی سنگین هنگام شارژ باتری

بسیاری از متخصصان حوزه سخت‌افزار کامپیوتر توصیه می‌کنند که اگر لپ تاپ شارژ ندارد و می‌خواهید از آن کار سنگین بکشید، باتری لپ تاپ را خارج و سپس آن را به برق شهری وصل کنید. اجرای بازی و برنامه‌های سنگین خودبه‌خود منجر به داغ شدن لپ تاپ می‌شود و شارژ باتری هم فرایندی است که گرمای زیادی تولید می‌کند. در نتیجه دمای لپ تاپ بیش از حد بالا می‌رود.

سرایت گرما از هر کدام از قطعات لپ تاپ به یکدیگر منجر به کاهش عمر قطعات و باتری لپ تاپ می‌شود و افزایش دما، یکی از دلایل اصلی خرابی باتری لپ تاپ است. اگر باتری لپ تاپ شما خراب شده و سرعت شارژ و خالی شدن آن تغییر کرده، باید آن را به مرکز تعمیر باتری لپتاپ بسپارید.

مشکلات نرم‌افزاری

برخی از مشکلات نرم‌افزاری مثل به‌روز نبودن درایورهای قطعات مختلف می‌تواند مشکل داغ کردن لپ تاپ را به دنبال داشته باشد. وظیفه درایورها هماهنگی قطعات دستگاه با نرم‌افزارهای روز و نسخه‌های جدید ویندوز است و از دست رفتن این هماهنگی، لپ تاپ را کند و دچار اختلال می‌کند و ممکن منجر به بسته شدن ناگهانی نرم‌افزار و خاموش شدن لپ تاپ شود.

قدیمی بودن ویندوز، پر شدن فضای Start Up و نصب نرم‌افزارهایی که به قدرت پردازشی بیشتری نسبت به سخت‌افزار سیستم نیاز دارند، از دیگر دلایل داغ شدن لپ تاپ است.

چگونه از داغ شدن لپ تاپ جلوگیری کنید؟

برای جلوگیری از داغ کردن لپ تاپ راه‌حل‌های مختلفی وجود دارد که عموماً هزینه زیادی ندارند و برای برخی از آن‌ها هم به کمک متخصص نیاز ندارید؛ اما برخی از آن‌ها هم در دسته خدمات تخصصی لپ تاپ قرار می‌گیرند. در ادامه با مؤثرترین روش‌ها برای جلوگیری از داغ شدن لپ تاپ آشنا می‌شوید:

  • استفاده از فن‌های خنک‌کننده جانبی
  • خودداری از قرار دادن لپ تاپ روی فرش، پتو و سطوح پرزدار
  • آپدیت کردن مداوم ویندوز و درایورهای سخت‌افزاری
  • پاک کردن نرم‌افزارهای سنگین و بلااستفاده
  • خودداری از نصب نرم‌افزارهایی که لپ تاپ قدرت پردازشی مناسب آن‌ها را ندارد
  • نظافت و سرویس مداوم دستگاه
  • استفاده از آنتی‌ویروس‌های قدرتمند و سازگار با آنتی‌ویروس داخلی ویندوز
  • خودداری از باز کردن نرم‌افزارهای سنگین به‌صورت هم‌زمان

روش های رفع مشکل داغ شدن لپ تاپ

اگر به دنبال مراکز تخصصی تعمیر لپ تاپ برندهای مختلف می‌گردید، توصیه می‌کنیم از مگابایت سیستم کمک بگیرید که نمایندگی تعمیر لپ تاپ ایسوس غرب تهران است و خدمات تعمیر لپ تاپ سایر برندهای معتبر را هم ارائه می‌دهد.

حل مشکل داغ کردن لپ تاپ خود را به مگابایت سیستم بسپارید

همان‌طور که بارها در این مقاله اشاره کردیم، مگابایت سیستم مرکز تخصصی تعمیرات لپ تاپ در غرب تهران است. اگر با بررسی دلایل داغ کردن لپ تاپ مثل خرابی فن و سیستم تهویه، گرفتگی مجاری گردش هوا و ویروسی شدن سیستم نتوانستید این مشکل را رفع کنید و راه‌حل‌های مطرح شده در این مقاله هم مؤثر نبود، توصیه می‌کنیم لپ تاپ خود را برای بررسی تخصصی به مگابایت سیستم بسپارید.

مگابایت سیستم مرکز تعمیر شارژر لپ تاپ غرب تهران هم هست و سایر خدمات جانبی لپ تاپ در این مرکز ارائه می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *