مگابایت سیستم
مرکز تعمیر لپ تاپ و موبایل

مگا بایت سیستم
مرکز تعمیر لپ تاپ و موبایل

جستجو کردن
Close this search box.

راهنمای خرید لپ تاپ استوک و دست دوم

راهنمای خرید لپ تاپ استوک

در کشور ما لپ تاپ هم در حال تبدیل شدن به یک کالای سرمایه‌ای است. اگر حرفمان را باور ندارید، کافی است قیمت لپ‌تاپ‌های نو را در فروشگاه‌های آنلاین بررسی کنید. برای برخی پرداخت چنین هزینه‌هایی برای لپتاپ شدنی یا منطقی نیست و وقتی خرید آن به خاطر کار یا درس و … به ضرورت تبدیل می‌شود، بسیاری از این افراد به فکر خرید لپ تاپ دست دوم می‌افتند. اگر جزء چنین افرادی هستید، وقت گذاشتن و خواندن یک راهنمای خرید لپ تاپ استوک برایتان الزامی است.

در این راهنمای خرید لپ تاپ دست دوم قرار است به زیر و بم خرید این لپ‌تاپ‌ها بپردازیم و به شما بگوییم که هنگام خرید به چه نکاتی توجه کنید و کدام قطعات را تست کنید.

نکات خرید لپ تاپ دست دوم؛ 9 عامل تأثیرگذار

اولین گام در راهنمای خرید لپ تاپ استوک این است که با عوامل تأثیرگذار بر خرید یک لپتاپ باکیفیت و سالم آشنا شوید. بررسی اعتبار فروشنده، برند دستگاه، آشنایی با اصطلاحات رایج این حوزه و … از نکات مهم در خرید لپ تاپ استوک هستند که در ادامه به هر کدام به‌صورت جداگانه می‌پردازیم:

اعتبار فروشنده

با انتخاب فروشنده معتبر، بیش از نیمی از راه را برای خرید لپتاپ سالم و باکیفیت رفته‌اید و به همین دلیل است که در راهنمای خرید لپ تاپ استوک روی این نکته تأکید می‌شود. اگر اهل خرید آنلاین نیستید و نمی‌خواهید ریسک این نوع خرید را به جان بخرید، حتماً فروشگاهی را انتخاب کنید که سایت، صفحه اینستاگرام و … داشته باشد و پیش از مراجعه حضوری بتوانید نظرات کاربران و مشتریان دیگر را بخوانید و بررسی کنید.

البته برخی از شرکت‌های معتبر واردکننده لپ تاپ دست دوم و استوک هم وجود دارند که می‌توانید با خیال راحت از آن‌ها به‌صورت آنلاین خرید کنید. برای بررسی اعتبار آن‌ها، حتماً وجود نماد اعتماد الکترونیکی (ای-نماد) و اعتبار آن را چک کنید و ببینید که سایت موردنظر گارانتی و مهلت تست برای لپ‌تاپ‌های استوک خود ارائه می‌دهد یا خیر. امکان مراجعه حضوری به فروشگاه و نمایندگی‌ها هم یکی از مواردی است که می‌تواند اعتماد شما را جلب کند.

در صورت خرید از فروشنده معتبر، احتمال نیاز شما به تعمیرات تخصصی لپ تاپ کاهش پیدا می‌کند.

برند لپ تاپ

یکی دیگر از مهم‌ترین نکات راهنمای خرید لپ تاپ استوک، توجه به برند سازنده لپ تاپ است. در حال حاضر در بازار فروش این لپ‌تاپ‌ها هر برندی را می‌توانید پیدا کنید؛ اما توصیه ما این است که سراغ برندهایی بروید که نسخه نوی محصولات آن‌ها هم در بازار کشورمان پیدا می‌شود؛ چون در صورت خرابی لپ تاپ می‌توانید قطعات و مراکز تعمیر آن را راحت‌تر پیدا کنید.

مثلاً مرکز معتبری مثل مگابایت سیستم نمایندگی تعمیرات لپ تاپ لنوو در تهران است و متخصصان آن می‌توانند لپ‌تاپ‌های ساخت برندهای دیگر مثل اچ پی، ایسوس، ایسر، دل و … را هم تعمیر کنند.

اهمیت برند در راهنمای خرید لپتاپ دست دوم

ممکن است در راهنمای خرید سرفیس دست دوم یا راهنمای خرید مک بوک دست دوم به شما توصیه شود که حتماً لپ‌تاپ‌های ساخت این برندها را بخرید؛ اما حواستان باشد که محصولات مشکل‌دار و تعمیری این برندها هم به‌وفور در بازار پیدا می‌شود و ممکن است در نگاه اول مشکلات آن‌ها قابل‌تشخیص نباشد.

نوع لپ تاپ؛ استوک، دست دوم، سازمانی، مرجوعی یا اپن باکس

در بازار محصولات دیجیتال ایران، لپ تاپ دست دوم با نام‌های مختلفی خریدوفروش می‌شود که بیشتر آن‌ها همان معنی دست دوم را می‌دهند و بهتر است فریب فروشندگان مبنی بر آکبند بودن یا در حد نو بودن لپ‌تاپ‌های استوک را نخورید.

لپ‌تاپ‌های استوک طبیعتاً باید کیفیت و وضعیت بهتری نسبت به لپ‌تاپ‌های استفاده شده و دست دوم داشته باشند؛ چون در کشورهای اروپایی و آمریکا این اصطلاح به لپ‌تاپ‌هایی گفته می‌شود که چندان قدیمی نیستند و به دلیل فراخوان سازندگان برای عودت و تعویض با مدل‌های جدیدتر، اتمام گارانتی و … مرجوع شده‌اند؛ ولی در بازار ایران ممکن است به لپ‌تاپ‌های تعمیراتی و معیوب هم این عبارت اطلاق شود.

لپ‌تاپ‌های مرجوعی و اپن باکس هم به دلایلی مثل مغایرت در سفارش، معیوب بودن برخی از قطعات، خطاهای تولید و … به فروشنده اصلی بازگردانده می‌شوند و پیدا کردن نسخه واقعی آن‌ها در بازار ایران واقعاً دشوار است.

در مورد لپ‌تاپ‌های سازمانی هم باید بگوییم که در هیچ راهنمای خرید لپ تاپ استوکی خرید آن‌ها توصیه نمی‌شود؛ چون این لپ‌تاپ‌ها در اختیار پرسنل شرکت‌های بزرگ بوده‌اند و به‌خوبی از آن‌ها نگه‌داری نکرده‌اند؛ چون کاربر برای آن هزینه‌ای نکرده و دلش به حال دستگاه نمی‌سوخته است.

تعمیراتی بودن دستگاه

برای تشخیص تعمیراتی بودن لپ تاپ به پیچ‌های پشت دستگاه و آثار پیچ‌گوشتی و ضربه روی آن‌ها دقت کنید. البته ممکن است باز کردن پیچ‌ها به دلیل ارتقای برخی از قطعات باشد که فروشندگان معتبر معمولاً هنگام خرید به این نکته اشاره می‌کنند.

قطعات نیازمند به تعمیر و هزینه آن‌ها

گاهی اوقات برخی از ایرادات دستگاه محرز است و فروشنده هم به آن‌ها اشاره می‌کند. اگر می‌خواهید چنین لپ‌تاپی را بخرید، حتماً به تأثیر عملکرد قطعه روی دستگاه، قیمت خود قطعه و هزینه تعویض و تعمیر آن دقت کنید. اگر قطعه مذکور تأثیر زیادی روی عملکرد لپ تاپ دارد و ممکن است با تعویض مثل روز اول نشود یا هزینه تعمیر آن به‌صرفه نیست، از خرید لپ تاپ صرف‌نظر کنید.

مثلاً گاهی اوقات هزینه تعمیرات مک بوک به اندازه قیمت یک لپ تاپ استوک ساخت برندهای دیگر می‌شود.

سال تولید و نسل پردازنده

یکی دیگر از مهم‌ترین نکات در راهنمای خرید لپ تاپ استوک، پرسیدن مدل دقیق دستگاه است. بعد از این که مدل لپ تاپ را متوجه شدید، حتماً آن را در گوگل جستجو کنید تا ببینید که در کدام بازه زمانی تولید شده است. اگر از آن زمان بیشتر از 5 سال گذشته، از خرید لپ تاپ صرف‌نظر کنید؛ چون نسخه‌های جدید ویندوز و بسیاری از نرم‌افزارهای کاربردی به‌خوبی روی این لپ‌تاپ‌ها اجرا نمی‌شود و از طرف دیگر ممکن است رم و پردازنده آن‌ها هم فرسوده باشد.

اهمیت سال تولید در راهنمای خرید لپ تاپ استوک

پردازنده هم مهم‌ترین قطعه لپ تاپ است و بهتر است نسل آن 6 و 7 به بعد باشد. معمولاً رقم اول مدل پردازنده (بعد از i5 و i7 و …) نسل آن را نشان می‌دهد.

گارانتی فروشنده و مهلت تست

توصیه به این مورد هم در هر راهنمای خرید لپ تاپ استوک پیدا می‌شود و ردخور ندارد. مهلت تست برخی از قطعات لپ تاپ استوک با سایرین متفاوت است و ممکن است برخی از قطعات مشمول گارانتی نباشند. حواستان باشد که تمامی این جزئیات در کارت ضمانت یا فاکتور دستگاه درج شود و حتماً در اولین فرصتی که دستگاه به دستتان رسید آن را تست کنید.

قیمت دستگاه

یکی دیگر از نکات حیاتی راهنمای خرید لپ تاپ استوک، انطباق قیمت دستگاه با سال ساخت و وضعیت سلامت آن است. اگر قیمت لپ تاپ استوک یا دست‌دومی که می‌خواهید بخرید تفاوت زیادی با قیمت لپتاپ نو ندارد، از خرید آن صرف‌نظر کنید و فریب عباراتی مثل «در حد نو» و «اپن باکس» و «استوک اروپایی» و … را نخورید.

بدنه و وضعیت ظاهری

حتماً هنگام تحویل گرفتن لپتاپ وضعیت ظاهری لپ تاپ و قطعاتی مثل مانیتور، کیبورد و تاچ‌پد را تست کنید؛ چون تست کردن آن‌ها زمان زیادی نمی‌گیرد. مانیتور یکی از مهم‌ترین قطعاتی است که در هر راهنمای خرید لپ تاپ استوک تست کردن آن پیشنهاد می‌شود.

اهمیت وضعیت ظاهری در نکات خرید لپ تاپ دست دوم

تمامی دکمه‌های کیبورد و تمامی قسمت‌های تاچ‌پد را تست کنید و در صورت وجود مشکل، همان‌جا به فروشنده اطلاع دهید. همچنین از فروشنده بخواهید که با نمایش یک صفحه تمام مشکی یا سبز تست پیکسل‌های سوخته صفحه‌نمایش را بگیرد. پیکسل‌های سوخته در چنین صفحاتی به رنگ روشن در می‌آیند. این پیکسل‌ها به مرور زمان زیاد می‌شوند.

همچنین چند بار در لپتاپ را ببندید و باز کنید تا ببینید که تمامی صفحه هم‌زمان روشن می‌شود یا خیر. درصورتی‌که در هر بار باز کردن بخشی از صفحه خاموش ماند، فلت صفحه‌نمایش مشکل دارد و هزینه تعمیر صفحه ‌نمایش لپ تاپ هم زیاد می‌شود.

این 12 قطعه را حتماً تست کنید

در ادامه فهرست قطعاتی را می‌بینید که باید در مهلت تست از سلامت آن‌ها مطمئن شوید. در این بخش از راهنمای خرید لپ تاپ استوک، بهترین نرم‌افزار برای تست مهم‌ترین قطعات را معرفی کرده‌ایم:

  • مانیتور و کارت گرافیک: GFXBench و UserBenchmark
  • باتری: Battery Care و Battery Info View
  • پردازنده و رم: Cinebench و CPU burner
  • هارد: Hard Disk Sentinel و HDDScan
  • فن، وای‌فای و بلوتوث، پورت‌ها، اسپیکر و وب‌کم

همچنین برای این که صحت ادعای فروشنده در مورد مشخصات لپ تاپ را بررسی کنید، در قسمت جستجوی نوار تسک بار عبارت dxdiag را تایپ کنید و اینتر را بزنید تا ویندوز مشخصات کامل دستگاه را نمایش بدهد.

مگابایت سیستم، متخصص تعمیر لپ تاپ استوک و نو

با وجود نکاتی که در این راهنمای خرید لپ تاپ استوک به آن اشاره شد، اگر باز هم خواستید لپ تاپ استوکی را بخرید که برخی از قطعات آن مشکل دارد یا خدای‌ناکرده مشکلات قطعات آن را در مهلت تست پیدا نکردید، نگران نباشید. می‌توانید تعمیر انواع لپ تاپ و All in one مثل تعمیر ال این وان ایسوس را به متخصصین کارکشته مگابایت سیستم بسپارید و خیالتان از نتیجه کار راحت باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *